U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Banner lente

Laatste nieuws

Wat gebeurt er allemaal binnen ons kantoor, in de omgeving en in het algemeen? Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen op de woningmarkt.

Koning Winter

Koning Winter is in het land! Enkele aandachtspunten om uw leegstaande eigendom de winter door te loodsen.

Meer info...

Asbestattest

Sinds 23 november 2022 dien je te beschikken over een asbestattest bij de verkoop (of overdracht) van een onroerend goed gebouwd voor 2001.
Wanneer en waarom je over dergelijk attest dient te beschikken lichten we graag kort toe.

Meer info...

Hoe verkopen wij uw project?

Verkopen op plan is een vak op zich. Klanten helpen bij planlezen, wegwijs maken in een lastenboek, zich een beeld vormen van de ruimtes,... Dat doen wij voor u als makelaar!
 

Meer info...

6% op nieuwbouw

Vanaf januari 2021 tot eind 2023 betaal je slechts 6% op nieuwbouw indien er sprake is van afbraak en wederopbouw. Dat is maar liefst een besparing van 15% kosten!

Meer info...

Nieuwe verkooprechten vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 hanteert de Vlaamse Belastingsdienst nieuwe verkooprechten. 

Kan ik al kopen aan 3%? Wanneer betaal ik 12%? We loodsen jullie kort door de nieuwe verkooprechten!

Meer info...

Hoe een koopovereenkomst digitaal ondertekenen?

In dit filmpje vind je alle uitleg om een koopovereenkomst digitaal te ondertekenen met behulp van je identiteitskaart en It's Me. 

Meer info...

Gebruik eens een drone!

Bij de verkoop van grote eigendommen kan het gebruik van een drone een grote troef zijn. Zo slaag je erin om het volledige perceel op een aantrekkelijke manier in beeld te brengen. 

Meer info...

Niet meer naar de notaris?

Binnenkort niet meer naar het notariskantoor voor het tekenen van een notariële akte? Hoe? Dat lees je hier!

Meer info...

Extra troef: virtuele rondleiding

Vanaf nu kan u onze panden online zowel aan de hand van foto's bekijken als met een 360°rondleiding. Dankzij deze virtuele bezoeken is het mogelijk om online rond te wandelen in de woning en reeds kamer per kamer te bekijken. Een voorbeeld van een virtuele rondleiding door één van onze huurpanden vindt u hier of hier

Meer info...

Boost de verkoop van jouw woning!

De eerste indruk is altijd belangrijk, dus ook bij verkoop van vastgoed. Hoe kan je dit zelf boosten? Dat is heel eenvoudig dankzij onze tips!

Meer info...

Zorgvolmacht

Wat als ik niet meer in staat ben om zelf bepaalde handelingen te stellen zoals verkopen van mijn woning of geen beslissingen meer kan nemen?

Meer info...

Conformiteitsattest verplicht bij verhuur

Huurwoningen moeten voldoen aan de vastgelegde minimale kwaliteitsnormen die zijn vastgelegd in de Vlaamse Wooncode. Vanaf 2022 wordt er een verplicht conformiteitsattest ingevoerd in Zottegem waarbij huurwoningen hieraan worden getoetst.

Meer info...

Strafpunten voor verhuurders?

Vanaf 1 januari 2020 verandert er heel wat op energievlak. Investeerders worden aangespoord om hun verhuurwoningen in orde te zetten, met als mogelijke sanctie een Vlaamse heffing én een verbod om de woning verder te verhuren.

Meer info...

Tijd om uw dakgoten te inspecteren

Nu het mooie weer terug voorbij is en de bomen massaal hun bladeren verliezen is het aangeraden de dakgoten te inspecteren en te reinigen!

Meer info...

Rookmelders verplicht voor brandverzekering?

Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke Vlaamse woning. Dringend tijd om eens na te kijken of ons huiswerk wel in orde is.

Meer info...

Woonbonus blijft voor tweede woning!

Sinds kort overal in het nieuws: vanaf 1 januari 2020 verdwijnt de woonbonus. Niet helemaal correct zo blijkt...

Meer info...

Registratierechten in Vlaanderen

7 % of 10 % ? Of is het nu 5% en 10%? Je leest het hier!

Meer info...

No against discrimination

Af en toe wordt een vastgoedmakelaar gevraagd om te discrimineren bij verhuur. 

Meer info...

Appartementen in centrum Zottegem

In juni start Juno Vastgoed exclusief met de verkoop van 26 appartementen in Zottegem centrum. 

Meer info...

Verzekering voor de verhuurder

Beste eigenaar,

Wat als uw huurder niet meer betaalt? Kies nu bij Juno Vastgoed uw huurgarantie verzekering op maat van de eigenaar.

Meer info...

Het EPC in een nieuw jasje

Wie in Vlaanderen een woning verkoopt of verhuurt heeft sinds 2009 een EPC nodig.
Sinds 1 januari 2019 zit het EPC in een nieuw jasje en heet sindsdien EPC+.
Welke verschillen zal u mogen verwachten ten opzichte van het oude EPC?

Meer info...

Nieuwe huurwetgeving - overlijden van de huurder

Wat als je huurder overlijdt? Wat als je als erfgenaam wordt geconfontreerd met een lopende huurovereenkomst?

Meer info...

Nieuwe huurwetgeving - huurwaarborg

Is het nu twee maanden of drie maanden huurwaarborg? 

Meer info...

Nieuwe huurwetgeving - huur van korte duur

Sinds 1 januari 2019 is het nieuwe Vlaamse Woninghuurdecreet in voege gegaan. Wij lijsten voor u de belangrijkste wijzigingen op en beginnen met deze die betrekking hebben op de opzeg van de huurovereenkomst van korte duur.

Meer info...

Vergunning voor publiciteit

Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een lichtreclame op uw voorgevel?

Meer info...

Nieuwbouw in Godveerdegem

Binnenkort start Juno Vastgoed met de verkoop op plan van een nieuwbouwproject gelegen in de Tweekerkenstraat te Godveerdegem. Dit bouwproject omvat een halfopen bebouwing en een gesloten bebouwing.

 

Meer info...

Onze nieuwbouwkrant!

Juno Vastgoed heeft een groot aanbod aan nieuwbouw in de regio. We bieden verschillende projecten aan in alle mogelijke bouwfases.

Meer info...

Belastingen op een tweede of verhuurde woning

Indien u slechts één woning bezit en er zelf in woont en afbetaalt dan zal uw aangifte vrij eenvoudig zijn. Er zijn wel nog een groot aantal bijkomende omstandigheden waarbij u de fiscus dient in te lichten over uw woonsituatie.

 

Meer info...

Leegstand in Zottegem

Volgens het gemeentelijk belastingsreglement van Zottegem dat geldig is van 2014 tot 2019 kan er jaarlijks een gemeentelijke heffing gevorderd worden op o.a. woningen opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister. Deze heffing is verschuldigd vanaf het moment dat de betreffende woning in het register is opgenomen en dient binnen twee maanden na verzending van het aanslagbiljet betaald te worden. 

Meer info...

Met vastgoedstyling verkoopt uw huis beter!

De eerste indruk bij de verkoop van een huis is héél belangrijk en daarom wordt steeds meer een beroep gedaan op vastgoedstylisten. Vastgoedstyling bewees zijn nut de afgelopen jaren in verschillende landen en dit dringt nu ook bijna door in België. JUNO Vastgoed doet dit reeds 6 jaar voor zijn klanten!

Meer info

Meerwaardebelasting bij verkoop

Stel dat je een tijdje geleden een woning hebt gekocht die je nu opnieuw van de hand zou willen doen. Moet je daar dan meerwaardebelasting op betalen of niet? En hoeveel bedraagt die meerwaardebelasting dan?

Meer info...

Een correct makelaar…

Hoe kies je uit de wildgroei aan vastgoedkantoren een correct makelaar uit? Waarop dien je te letten en hoe kan een meerwaarde geboden worden?

Meer info...

EPC-attest: verplicht vanaf start publiciteit!

Een EPC-attest is een verplicht document bij de verkoop en verhuur van een woning. Velen weten echter nog niet dat de energiescore al moet gekend zijn vanaf het publiceren van een pand op het internet of in de krant. Wat houdt deze verplichting nu eigenlijk precies in?

Meer info...

Rookmelders - Praktische leidraad voor de verhuurder

Recent werd de plaatsing van rookmelders verplicht bij het verhuren van woningen in Vlaanderen. Verhuurders zijn dikwijls op de hoogte van de nieuwe regelgeving maar weten bijvoorbeeld nog niet hoe deze verplichting in de praktijk moet toegepast worden. Vragen als "hoeveel, waar, wie draagt de kosten..." worden hier beantwoord.

Meer info...

Hoe onderhoud je zonnepanelen ?

Zonnepanelen moeten regelmatig gereinigd worden omdat ze te maken krijgen met invloeden van de natuur. Voorbeelden hiervan zijn mos, droge bladeren, schade van regen of stuifmeel van bomen. Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen optimaal werken en de lichtinval niet vermindert door vuil, is het nodig om af en toe de panelen te reinigen.

Meer info...

De 10 meest voorkomende fouten bij het kopen van vastgoed

Er komt heel wat kijken bij de aankoop van vastgoed en kopers durven in dit complexe proces wel eens bepaalde elementen uit het oog verliezen. Bij een navraag makelaars werd vastgesteld dat Belgen fouten maken bij aankoop van vastgoed. Fouten die bovendien eenvoudig te vermijden zijn met onderstaande praktische tips.

Meer info...
Terug naar boven
Sluit menu Juno Vastgoed