U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Banner lente

Hoe onderhoud je zonnepanelen ?

Voor je begint te schrobben en te schuren op de panelen, is het belangrijk te weten of u uw zonnepanelen wel mag kuisen. De laatste nieuwe zonnepanelen zijn namelijk vaak uitgerust met een ingebouwd reinigingssysteem. Hier worden om de zoveel tijd, meestal om de twee à drie weken, de panelen automatisch gereinigd en hoeft u zelf niets te doen. Bij zonnepanelen met dit systeem ligt de aankoopprijs iets hoger.

Aangepaste producten

Voor zonnepanelen die niet beschikken over een ingebouwd reinigingssysteem wordt er aangeraden deze om de twee jaar eens onder handen te nemen. Sommige mensen denken dat de zonnepanelen gereinigd worden door de regen, maar dit is onvoldoende.

Het is belangrijk om bij het poetsen een aangepast product te gebruiken. Gebruik nooit allesreiniger. Dit kan de zonnepanelen beschadigen en hun rendement doen dalen. Het beste is om zuiver water te gebruiken of producten die speciaal aangepast zijn voor het reinigen van zonnepanelen.

Naast het juiste product, is ook de juiste doek van belang! Een te ruwe doek kan namelijk krassen aanbrengen op de panelen. Ook dit zal het rendement niet ten goede komen. Het beste wat u kan doen is met een sproeier het vuil van de zonnepanelen afspoelen en vervolgens met een lichte doek afwrijven. Gebruik ook nooit een hogedrukreiniger!

Hebt u weinig zin om zelf op het dak te kruipen om uw zonnepanelen een poetsbeurt te geven? Dan kan u ook altijd beroep doen op een gespecialiseerd firma. Zij beschikken overigens meestal over aangepast reinigingsapparatuur en veilig werkmateriaal (zoals bijvoorbeeld een hydraulische lift).

Bron: ikgabouwen.knack.be

Terug naar boven
Sluit menu Juno Vastgoed