U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Banner lente

Het EPC in een nieuw jasje

Wie in Vlaanderen een woning of appartement verkoopt of verhuurt moet daarvoor sinds 2009 een Energie Prestatie Certificaat hebben. Op dit certificaat staat de energiescore van de woning of het appartement en een aantal adviezen om energie te besparen. Zo zijn kandidaat-kopers of kandidaat-huurders vooraf op de hoogte over de energiezuinigheid van het pand waarin ze geïnteresseerd zijn.


Nieuw jasje!

Sinds 1 januari 2019 zit het EPC in een nieuw en uitgebreid jasje! Het document is veel uitgebreider geworden met tal van adviezen om de energiedoelstellingen van 2050 te halen
die de Vlaamse regering heeft vooropgesteld.

Energielabel

Aan ieder nieuw EPC, opgemaakt na 1 januari 2019, zal een label worden toegekend. Dit gaat van A++ voor een woning die meer energie produceert dan verbruikt tot F voor een zeer energieverslindende woning. Het doel hiervan is het voor de consument makkelijker te maken een beeld te krijgen van de energieprestaties van een woning of appartement.

Aanbevelingen

De lijst met aanbevelingen zijn prominenter aanwezig in het attest en sluiten ook nauwer aan bij het pand. De aanbevelingen zijn opgesomd in een prioriteitenlijst en is er steeds een indicatie van de impact die aanbevelingen zullen hebben op de EPCwaarde. Als extra voorziet men bij woningen een automatisch gegenereerde raming van de kosten. Bij appartementen zal de lijst met aanbevelingen ook vermeld worden maar zonder raming omdat heel wat van de werken (bijvoorbeeld het isoleren van de muren) voor het volledige gebouw van toepassing zullen zijn.

De geldigheidsduur van het EPC+ blijft 10 jaar. Er moet geen EPC+ opgemaakt worden wanneer nog een geldig EPC voor handen is!

Bron : www.vlaanderen.be

 

Terug naar boven
Sluit menu Juno Vastgoed