U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
Banner lente

Zorgvolmacht

Wat als?

Het is waarschijnlijk al ooit bij jou opgekomen : Wat als ik niet meer zelf in staat ben om bepaalde handelingen te stellen of geen beslissingen meer kan nemen?
Dan noemt men jou juridisch gezien een "wilsonbekwame" persoon.
Je hoeft je echter geen zorgen te maken indien je tijdig de nodige stappen onderneemt. Zo kan je reeds vooraf het beheer van jouw goederen toevertrouwen aan één of meerdere personenen die een zogenaamde "zorgvolmacht" zullen krijgen om bepaalde handelingen namens jou te stellen.
Je kan de zorgvolmacht onmiddellijk in werking doen treden, of nu reeds opstellen voor het geval je ooit wilsonbekwaam wordt.

Het is zeker en vast aan te raden hierover een notaris te raadplegen, hij is immers de persoon die je het beste kan adviseren over wat je opneemt in de zorgvolmacht.

Vormvereisten van een zorgvolmacht : 

- De zorgvolmacht moet schriftelijk opgemaakt worden.
- Bij het opstellen moet de lastgever wilsbekwaam zijn.
- De volmacht moet geregistreerd worden in het Centraal Register van Lastgevingovereenkomsten.
- Indien de lasthebber handelingen moet stellen waarvoor een notaris nodig is, bijvoorbeeld voor het aankopen of verkopen van een onroerend goed, aanpassen van een huwelijkscontract, schenkingen,... moet de volmacht opgenomen worden in een notariële akte.

Daarna kan de volmachthouder, indien nodig en gewenst, Juno Vastgoed als immokantoor aanstellen voor het verkopen van de woning. Meer vragen? Contacteer ons zeker: 09/328.57.78

Bron : cib.be - notaris.be

Terug naar boven
Sluit menu Juno Vastgoed